Dia’s

 

BEKIJK HIER DE PRIJZEN VOOR HET SCANNEN VAN UW DIA’S

 

Hoe gaan we te werk bij het scannen van uw dia’s?

Aanleveren van uw te scannen (half)kleinbeeld dia’s

Het liefst ontvangen wij uw te scannen (ingeraamde) kleinbeeld dia’s in magazijnen, waarbij de dia’s eenduidig geplaatst zijn, liefst zoals ze normaal gesproken ook zijn geplaatst voor gebruik in uw projector.
Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten ingeraamde dia’s. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van ingeraamde kleinbeeld dia’s die er zijn:

voorbeeld01 voorbeeld02 voorbeeld03 voorbeeld04 voorbeeld05 hamafix hamafix2
normaal raam,
grote dia
normaal raam,
kleinbeeld dia
kartonnen raam,
kleinbeeld dia
kartonnen raam,
halfkleinbeeld dia
glas raam,
kleinbeeld dia
(ook in metaal
of zwarte uitvoering)
diverse soorten HAMAFIX dia’s

Klik hier voor een overzicht van de kosten van het digitaliseren van uw dia’s.

Andere dia formaten

Wij kunnen ook andere dia formaten scannen, vul het informatie formulier in met daarin het type en aantal dia’s dan sturen wij u geheel vrijblijvend een offerte.

Vuil-, stof- en kleurcorrectie

t_iceDia-Archief levert professionele scankwaliteit, mede door het toepassen van Digital ICE technologie. Hiermee wordt tijdens het scannen m.m.v. infrarood bepaald of er zich vuil of stof op uw dia’s bevindt, deze wordt dan zoveel mogelijk automatisch verwijderd.
U dient er echter zelf zorg voor te zorgen dat de dia’s goed ingeraamd zijn en zo schoon mogelijk zijn (stof, vuil, vingerafdrukken etc.).
Daarnaast wordt tijdens het scannen ook (neutrale) kleurcorrectie toegepast, natuurlijk kunt u de gescande dia’s zelf nog verder bijwerken om de kleuren geheel naar uw wens te krijgen.

Grootte van de afbeeldingen en bestandsformaten

Wij scannen alle dia’s met een resolutie van 3600dpi (ongeveer 3200 x 4900 pixels, 15MP).
Deze resolutie is prima geschikt om detail uitsnedes te maken of om te laten afdrukken op A3 formaat of groter.

Alle scans hebben een 24bits kleurdiepte.

U kunt de gescande dia’s prima zelf corrigeren qua kleur en/of contrast. De scans zijn ook uitermate geschikt om bij de fotograaf te laten afdrukken. Ook kunt u details uit de gescande dia’s ‘knippen’ en op groter formaat afdrukken.

Standaard scannen wij in JPEG. Op het opdracht formulier kunt u desgewenst aangeven of u TIFF bestanden wenst, houd daarbij wel rekening met een toeslag. TIFF-bestanden nemen meer ruimte in en kunnen meestal niet door een SmartTV worden afgespeeld.

USB-stick of …

dvd_usb_diskDe gescande kleinbeeld dia’s plaatsen wij standaard op USB stick. Deze kunt u afspelen op uw PC, laptop of TV (USB aansluiting vereist). Ook kunt u de afbeeldingen eventueel nog bewerken met behulp van uw pc.

Mocht u de gescande dia’s niet op USB stick willen ontvangen, maar op een externe harddisk, vermeld dit dan op het opdracht formulier.

Meer informatie?

Via het informatie formulier kunt u uw vragen stellen over digitaliseren van uw dia’s.